clanak False

Službeno otvorena OŠ Odra

Nešto prije oglašavanja službenog zvona za početak nove školske godine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, službeno je otvorio obnovljenu Osnovnu školu Odra. 
05.09.2016.

Nešto prije oglašavanja službenog zvona za početak nove školske godine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima te u društvu učenika, profesora i roditelja je službeno otvorio Osnovnu školu Odra nakon njezine opsežne rekonstrukcije i obnove.

Nakon što je svim učenicima zaželio uspješnu školsku godinu te mnogo novih prijateljstava i iskustava, gradonačelnik je istaknuo kako je obrazovanje prioritet Grada te da će ova moderno opremljena osnovna škola učenicima pružiti najbolje uvjete za rad i učenje.

Prema riječima pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivice Lovrića, stara  školska zgrada je  gotovo cijela porušena, a na 2 600 kvadrata je izgrađena nova u kojoj će  350 učenika boraviti u najoptimalnijim uvjetima. Kuhinja i blagovaona su moderno opremljene pa će se u školi organizirati produženi boravak za učenike od 1. do 3. razreda. 

Grad Zagreb nastavlja s projektima izgradnje i modernizacije škola, u nadolazećim mjesecima slijede i novi školski objekti te energetska obnova mnogih škola i vrtića. Sve škole su spremne za novu školsku godinu, a povećanje broja polaznika prvih razreda osnovnih škola nam je pokazatelj da je gradska pronatalitetna politika urodila plodom – zaključio je pročelnik Lovrić.

Novoizgrađena Osnovna škola Odra ima 16 učionica i dvije specijalizirane učionice predmetne nastave. Ispred glavnoga ulaza je izgrađeno košarkaško i malonogometno igralište, a u idućoj školskoj godini se planira izgradnja školske dvorane.

Gradske vijesti - 2016.