clanak False

Slavonska i Zagrebačka otvorene za promet

Rekonstrukcija Slavonske i Zagrebačke avenije završena je dan prije roka, a gradonačelnik je pustio u promet jednu od najprometnijih zagrebačkih prometnica.
12.04.2016.

Nakon urušenja dijela kolnika na raskrižju Slavonske i Marohnićeve nastalog uslijed puknuća kanala, rekonstrukcija Slavonske i Zagrebačke avenije završena je dan prije roka, a gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pustio je u promet jednu od najprometnijih zagrebačkih prometnica, zahvalivši svim izvođačima radova. Kako je istaknuo, radovi još traju na Marohnićevoj ulici te bi trebali biti gotovi kroz maksimalno desetak dana.

Direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic zahvalila je svim djelatnicima ViO i Zagrebačkih cesta koji su protekli tjedan radili 24 sata na dan, kako bi se Zagrepčani što prije vratili u svoju rutinu. Napravili smo analizu i projektnu dokumentaciju, zamijenjen je i dio kanalizacije, dodala je.

Na prijedlog direktora Zagrebačkih cesta Ante Todorića, asfaltirali smo i 1600m južnog traka Slavonske, što se trebalo raditi na ljeto. Kad smo već zatvorili križanje, napravili smo i to te tako izbjegli ljetne gužve na ovom potezu, naglasio je zagrebački gradonačelnik dodavši kako će se ukupan trošak sanacije znati po završetku svih radova. Najvažnije je da se promet odvija u punom profilu te da su Zagrepčani zadovoljni brzinom kojom se saniralo oštećenje na kolniku, zaključio je.
 

Gradske vijesti - 2016.