clanak False

Slavonska avenija do četvrtka u prometu u punom profilu

Radovi na raskrižju Slavonske avenije s Marohnićevom završavaju u srijedu. Od četvrtka Slavonskom avenijom promet teče u punom profilu.
10.04.2016.


Gradonačelnik Milan Bandić obišao je, sa suradnicima, u subotu navečer radove na sanaciji rupe na raskrižju Slavonske avenije s Marohnićevom ulicom i rekonstrukciju gornjeg sloja sjevernog kolnika Slavonske – Zagrebačke avenije od Savske do Selske.

Uvjerivši se da sve teče prema planu, gradonačelnik je rekao da bi radovi trebali biti gotovi u srijedu te bi u četvrtak Slavonskom avenijom promet ponovno tekao u punom profilu. Budući da je već na snazi posebna prometna regulacija, iskoristili smo ju za asfaltiranje sjevernog kolnika Slavonske – Zagrebačke avenije od Savske do Selske, koji smo planirali napraviti na ljeto.
Radit će se 24 sata dnevno kako bi sanacija bila gotova u srijedu, dodao je gradonačelnik Bandić uz ispriku građanima za prometne gužve i zahvalu za strpljenje.

Kako se čulo na licu mjesta, na raskrižju Slavonske i Marohnićeve urušio se kanal i uslijed toga 160 kubika materijala. Postojeći kanal je izvađen i zamijenjen novim cijevima, a magistralni vodovod je, usprkos urušavanja kanala, ostao neoštećen. Nakon završetka sanacije slijedi asfaltiranje prometnice.

Prema riječima direktora Zagrebačkih cesta Ante Todorića asfaltiranje Slavonske – Zagrebačke avenije od Savske do Selske bit će gotovo danas, 10. travnja, navečer te će taj dio biti u funkciji od početka radnog tjedna.

 

Gradske vijesti - 2016.