clanak False

Sjednica Stožera zimske službe u Lipnici

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića u prostoru DVD Lipnica održana je sjednica Stožera zimske službe.
04.01.2016.
U nazočnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u prostoru DVD Lipnica održana je sjednica Stožera zimske službe na kojoj su suradnici gradonačelnika izvijestili o stanju na cestama u gradu Zagrebu.

235 ekipa Zagrebačkih cesta je na terenu, odnosno 500 osoba male zimske službe sa ukupno stotinjak strojeva rekao je pročelnik Gradskog ureda za promet Dinko Bilić. Snijeg se čisti cijeli dan, a od 17 sati počelo je čišćenje snijega na prilazima prema školama, vrtićima, domovima zdravlja i umirovljenika te bolnicama, a u večernjim satima započet će i detaljnije čišćenje nogostupa.

U ova tri dana koliko pada snijeg u gradu u niti jednom trenutku nije bio ugrožen javni promet istaknuo je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić te naglasio kako je potrošeno ukupno pet tisuća soli i  oko tri tisuće sipine. Probleme bi nam jedino mogla stvarati ledena kiša  u čišćenju trgova i pješačkih zona koja je najavljena za sutra.

Zadovoljstvo očišćenim cestama nije krila ni predsjednica MO Lipnica Ivana Trputac istaknuvši kako im manje probleme jedino stvaraju pojedine neočišćene prilazne ceste, ali uvjerena je da će se i to riješiti u narednih nekoliko dana.

Ukoliko bude potrebe angažirat ćemo još više ljudi odnosno studente i nezaposlene sa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kako bi ceste bile savršeno čiste istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Kako se čulo svi prometni koridori javnog gradskog prometa su prohodni i promet teče bez poteškoća, a bude li potrebe spremna je i ZET-ova ekipa sa svoje četiri ralice.

O problemima na cestama građani se mogu javiti na besplatne telefone u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu :  072 500400 te na e mail: zimska.sluzba@zagreb.hr..

 

Gradske vijesti - 2016.