clanak False

Serijal "Grička vještica" snima se u Zagrebu!

Sredinom sljedeće godine, u Zagrebu započinje snimanje serijala Grička vještica!, najavljeno je nakon sastanka u Gradskoj upravi.
30.08.2016.
Sredinom sljedeće godine, u Zagrebu započinje snimanje serijala Grička vještica!, najavljeno je nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Milana Bandića s predsjednikom Uprave Jadran Filma Vinkom Grubišićem, nagrađivanim scenaristom Rolandom Mooreom te direktoricom produkcije Fremantle media Croatia Anom Habajec. Uz gradonačelnika, susretu je prisustvovala direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

U izjavi nakon sastanka na temu snimanja i svjetske distribucije televizijskog serijala po jednome od najpoznatijeg ciklusa romana Marije Jurić Zagorke Grička vještica, gosti su izrazili zadovoljstvo potporom Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba. Predsjednik uprave Jadran Filma Vinko Grubišić podsjetio je kako su Sabrana djela Marije Jurić Zagorke prodana u više od milijun primjeraka te se prevode na razne svjetske jezike, dodavši kako je u Zagrebu u tijeku projekt izrade Muzeja Gričke vještice. Više o samome projektu serijala rekla je direktorica produkcije Ana Habjanec  objasnivši kako se na njemu radi već tri godine, uključivši odluke o samome sadržaju i stilu, ali i načinu i tempu njegove realizacije. Dodala je i kako su, osim Gričke vještice, u planu i adaptacije drugih Zagorkinih romana. Poznati scenarist, kreator svjetski poznatih serija iz produkcijske kuće Fremantle Roland Moore je istaknuo kako je radeći na ovome projektu puno naučio o Mariji Jurić Zagorki te kako nestrpljivo očekuje trenutak da svijet upozna njezina djela kroz ovaj novi serijal.

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld posebno je istaknula važnost realizacije ovakve produkcije s aspekta turističkog doprinosa Zagrebu, usporedivši pozitivne strane snimanja Gričke vještice u Zagrebu sa snimanjem raznih serijala, kao što je npr. Game of Thrones, u Dubrovniku: Velika promocija samog grada i destinacije tijekom cijele godine koju Dubrovnik ima, može se očekivati i u Zagrebu. Objasnivši kako je izvjestan velik turistički doprinos koji će ova serija polučiti kroz sljedeće godine, Bienenfeld je podsjetila kako su upravo zahvaljujući korejskim serijama i reality show-ovima snimanima u Zagrebu, gosti iz Južne Koreje najbrojniji po broju dolaska, a drugi ili treći po broju noćenja.

Radnja Zagorkinog serijala Grička vještica smještena je u drugu polovicu 18. stoljeća, u vrijeme progona vještica u Hrvatskoj i čitavoj Europi, a glavna heroina je kontesa Nera Keglević.


 

Gradske vijesti - 2016.