clanak False

Savjetovalište za majke i djecu_Prilaz baruna Filipovića

22.10.2016.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je u Domu zdravlja Zagreb - zapad, na adresi Prilaz baruna Filipovića, Savjetovalište za majke i djecu .

Osim Savjetovališta, u okviru Doma zdravlja, preuređen je i park za djecu u koji je instalirana i prva klupa za prematanje djece.

Molimo Boga za što više djece u našem gradu jer bez njih nema ni nas ni grada. Bez ljudi ni mnogi realizirani projekti nemaju smisla – rekao je gradonačelnik dok je obilazio park s novopostavljenim klupama, a čije je postavljanje po svim zagrebačkim kvartovima najavio.

U okviru projekta Savjetovalište za majke i djecu, trudnicama i majkama u periodu nakon porođaja će se osigurati savjetovanja te će se organizirati grupe za potporu dojenju i trudnički tečajevi. Profesionalna pomoć patronažnih sestara – IBCL savjetnica će obiteljima i majkama koje trebaju pomoć i podršku vezanu uz dojenje, prehranu, njegu dojenčadi i male djece biti dostupnija posredstvom Savjetovališta.

Projekt je pokrenuo Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Domom zdravlja Zagreb – zapad sukladno Gradskomu programu za promicanje i unapređenje dojenja u zajednici za razdoblje 2015. –  2017.

 

Gradske vijesti - 2016.