clanak False

Sastanak s delegacijom Zagrebačkog boksačkog saveza

Gradonačelnik Milan Bandić primio je delegaciju Zagrebačkog boksačkog saveza u povodu osnivanja Zagrebačkog boksačkog centra.
03.10.2016.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi delegaciju Zagrebačkog boksačkog saveza, predvođenu predsjednikom Nenadom Ivankovićem.
Na sastanku je bilo riječi o osnivanju Zagrebačkog boksačkog centra na Zagrebačkom velesajmu, inicijativi Zagrebačkog boksačkog saveza kojim bi se unaprijedio i razvio zagrebački, ali i hrvatski boks.

Radi se o prvom boksačkom centru u Zagrebu i Hrvatskoj u kojem bi se održavala sva natjecanja i treninzi zagrebačkih i nacionalnih sekcija, te zagrebačkih klubova, kao i edukacije trenera, što bi pomoglo brendiranju Zagreba kao središnje boksačke destinacije, ne samo u Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe, rekao je predsjednik Saveza Ivanković, dodavši kako su gradonačelnik i njegovi suradnici podržali ovu ideju i sada se kreće u dogovaranje tehničkih detalja. Zajedno s Hrvatskim boksačkim savezom i našim olimpijcima osmislit ćemo koncepciju djelovanja Centra.

Hvala gradonačelniku što je prepoznao i podržao ideju o osnivanju Centra koji će pomoći mladim naraštajima boksača u Zagrebu i Hrvatskoj, naglasio je boksač i osvajač brončane olimpijske medalje u Riju Filip Hrgović. Bit će to mjesto gdje će mladi boksači skupljati znanje i razmjenjivati iskustva što će doprinijeti razvoju boksa u Hrvatskoj.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, te boksači Željko Mavrović i Hrvoje Sep.

Gradske vijesti - 2016.