clanak False

Sastanak s članovima Školskog odbora OŠ Alojzija Stepinca

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima je danas održao radni sastanak s članovima Školskog odbora Osnovne škole Alojzija Stepinca u prostorijama škole. 
29.09.2016.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima je danas održao radni sastanak s članovima Školskog odbora Osnovne škole Alojzija Stepinca u prostorijama škole, u naselju Vrbani III.

OŠ Alojzija Stepinca je jedna od modernijih u Hrvatskoj. Službeno je otvorena 2013., a arhitekt Davor Mateković ju je projektirao kao nedjeljivu cjelinu školskoga i dvoranskog prostora s vanjskim sportskim terenima i terasama za nastavu na otvorenome za 480 učenika.

Na današnjem se sastanku govorilo o problemima s kojima se suočavaju djelatnici, roditelji i učenici te o ulozi Grada u njihovu rješavanju. Prema riječima ravnateljice Karmen Lukinac Petrinec, razgovoralo se o primjedbama koje su, s obzirom na funkcionalnost i sigurnost sportske dvorane, stanje vanjskog igrališta te nužnost spajanja dviju prostorija u učionicu zbog nedostatka prostora, iznijeli roditelji i djelatnici.

Kako se čulo, na sastanku je dogovoreno da će Grad preuzeti neke od obveza vezanih za ispravljanje navedenih nedostataka, a moguće je i pokretanje pravnog postupka protiv izvođača radova. Predstavnici Grada i Školskog odbora su sastanak na istu temu dogovorili  za mjesec dana.
 

Gradske vijesti - 2016.