clanak False

Sastana gradonačelnika Grada Zagreba i ministra turizma

Na temu suradnje u turizmu Grada Zagreba i Republike Hrvatske, gradonačelnik Milan Bandić sastao se s ministrom turizma Antonom Klimanom. 
15.04.2016.


Na temu suradnje u turizmu Grada Zagreba i Republike Hrvatske, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima sastao se danas s ministrom turizma Antonom Klimanom. Na susretu u Ministarstvu turizma bilo je, među ostalim, riječi o kontinuiranom rastu turističkog prometa u Zagrebu i jačanju segmenta zdravstvenog, poslovnog i kulturnog turizma kao i gastro scene.Ministar turizma Anton Kliman održao je sastanak s gradonačelnikom grada Zagreba Milanom Bandićem ujedno i predsjednikom Turističke zajednice Grada Zagreba, zamjenikom predsjednika TZGZ-a Anđelkom Lekom te direktoricom TZ Grada Zagreba Martinom Bienenfeld s kojima je razgovarao o suradnji na području turističkih projekata važnih za Grad Zagreb, ali i cijelu Hrvatsku.

„Prilikom stupanja na dužnost razgovarao sam već sa  svim strukovnim udruženjima na području turizma te s predstavnicima turističkog gospodarstva, a sada se želim upoznati i s konkretnim projektima po županijama i gradovima. Fasciniran sam idejama i provedbom turističkih projekata u Turističkoj zajednici i samom Gradu Zagrebu. S obzirom na viziju događanja u Gradu, želimo vidjeti gdje mi kao ministarstvo možemo pomoći u realizaciji projekata i podizanju njihove kvalitete na još veću razinu. Veseli me buduća suradnja te su vrata Ministarstva turizma širom otvorena“, poručio je ministar Kliman.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić istaknuo je kako je razlog tako dobre realizacije međunarodno priznatih projekata u Gradu sinergijsko djelovanje, napomenuvši kako su zagrebačke gradske površine otvorene za turističke djelatnike koji žele promovirati svoje destinacije. Također, naglasio je kako bi želio da ovakvi sastanci na turističkom vrhu budu ustaljena praksa svaka tri mjeseca.

Razgovarali su i o realizaciji projekta zagrebačkog kongresnog centra, koji je, uz Zračnu luku, prioritet za daljnji razvoj Grada Zagreba, gdje je ministar Kliman izrazio veliku podršku. Teme koje su otvorili su i unaprjeđenje rada turističke inspekcije te rekategorizacija privatnog smještaja, što je nužno potrebno za podizanje kvalitete privatnog smještaja u Zagrebu.

Direktorica  Bienenfeld govorila je o kontinuiranom rastu turističkog prometa u Gradu Zagrebu: “Godina je odlično počela, bilježimo porast u noćenjima od 10%, pri čemu je porast stranih turista još u veći“. Istaknula je turiste iz Koreje, Njemačke i SAD-a, koji bilježe najveće brojke. Osvrnula se na na jačanje segmenata zdravstvenog turizma, poslovnog turizma, kulturnog turizma, te gastro scene.

Ministar je sastanak zaključio rekavši da će Ministarstvo turizma podržavati sve projekte i akcije te da će otvoriti vrata, ukoliko to bude potrebno i u drugim institucijama. 


 

Gradske vijesti - 2016.