clanak False

Samoborski fašnički likovi kod gradonačelnika

Tradicionalni samoborski fašnički likovi Sraka, Princ Fašnik i Sudac posjetili su danas u Gradskoj upravi gradonačelnika Milana Bandića.
26.01.2016.


Tradicionalni samoborski fašnički likovi Sraka, Princ Fašnik i Sudac posjetili su danas u Gradskoj upravi gradonačelnika Milana Bandića kako bi mu predstavili 190. samoborski Fašnik te mu uz pošalice i prigodni skeč predali vjerodajnice Fašničke Republike –popularne krafne.

Naši su praktički već na vlasti, a službena procedura bit će u petak, 29. siječnja na Trgu Fašničkih velikana. Svi ste dobrodošli da prisustvujete jednoj velikoj ceremoniji otvaranja Fašničke republike, poručili su u šaljivom tonu
.
Fašnik slavi 190. rođendan pa će Samobor od 29. siječnja do 9. veljače biti u posebnom slavljeničkom raspoloženju. U dva vikenda i na pokladni utorak Slobodne Fašničke Republike na svoje će doći maškare svih uzrasta, a sve uz temu 190 let fašnik raste i sve je plus 5 i slogan Pokaži novu facu na Srakinu placu.

Najmlađima su namijenjena subotnja i nedjeljna prijepodneva uz šarene dječje povorke na središnjem gradskom trgu i sportsku disciplinu Srakotrk.

Koordinator Fašnika Marijan Dumić pozvao je sve  Zagrepčane da barem na deset dana budu ono što su oduvijek željeli biti i dođu se dobro zabaviti, jer kako je naglasio bedaki noriju svaki dan, a pametni samo na fašnik.
 


Gradske vijesti - 2016.