clanak False

Sajam zimnice i autohtonih proizvoda otvoren na Trgu bana Jelačića

2. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, u organizaciji Grada Zagreba, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske udruge malih proizvođača, otvoren je na Trgu bana Jelačića.
28.10.2016.


Danas je na Trgu bana Jelačića otvoren  2. Sajam zimnice i autohtonih proizvoda što ga organizira Grad Zagreb, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska udruga malih proizvođača.

Na svečanome otvorenju Sajma prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin. Pozvala je sugrađane da svoje smočnice napune kvalitetnim domaćim proizvodima.
Za nas koji živimo u gradu, ovaj Sajam nadomješta sve ono što su nekada radile naše bake, a što mi, nažalost, zbog brzoga životnog tempa ne možemo. Grad Zagreb će i nadalje stajati uz male proizvođače kako bi im pomogao da opstanu na tržištu.

Zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak je otvorio Sajam te je napomenuo da ovakvi sajmovi omogućuju prodaju i direktno povezivanje proizvođača s potrošačima te da  čuvaju dugu tradiciju pripremanja zimnice na hrvatskim prostorima.

Na sajmu se predstavlja 118 izlagača iz svih hrvatskih županija i Grada Zagreba i traje do nedjelje, 31. listopada do 13:00 sati, a cilj mu je oživljavanje tradicije spravljanja zimnice te  promoviranje autohtonih hrvatskih proizvoda.

Gradske vijesti - 2016.