clanak False

Remek djela zbirke Hanžekovića

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jučer u Umjetničkom paviljonu izložbu Remek djela zbirke Hanžekovića iz ciklusa Privatne kolekcije u javnoj instituciji
30.01.2016.
Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u Umjetničkom paviljonu izložbu Remek djela zbirke Hanžekovića iz ciklusa Privatne kolekcije u javnoj instituciji. Zagrebački gradonačelnik posebno se zahvalio Marijanu Hanžekoviću, nazvavši ga istinskom mecenom hrvatske kulture, na tome što je omogućio uvid u dio svoje bogate zbirke. Pozivam vas da u miru razgledate ova velika djela hrvatskih majstora kao i naših prekrasnih krajolika u njima – dodao je gradonačelnik te na taj način otvorio izložbu Remek djela zbirke Hanžekovića.

Zbirka poznatog odvjetnika Marijana Hanžekovića sadrži brojne značajn umjetnine i djela vrsnih umjetnika, među kojima su renomirana slikarska i kiparska imena s kraja 19. i 20. stoljeća. Izložbeni Ciklus privatnih kolekcija pruža posjetiteljima jedinstvenu priliku uvida u djela, čija vlasništva i smještaj često ostaju nepoznata i skrivena stručnjacima.

Gradske vijesti - 2016.