clanak False

Puštanje u promet hibridnih autobusnih vozila

Na Trgu Mažuranića puštena su u promet dva probna hibridna autobusna vozila koja će voziti na linijama 118 Trg Mažuranića-Voltino i 128 Črnomerec-Lukšići.

16.03.2016.
U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i predsjednice Uprave Holdinga Ane Stojić Deban jutros su na Trgu Mažuranića puštena u promet dva hibridna autobusna vozila. Riječ je o autobusima koji su na probnoj upotrebi  u Zagrebačkom električnom tramvaju do sredine travnja i vozit će na linijama 118 Trg Mažuranića-Voltino i 128 Črnomerec-Lukšići.

Puštanje u promet hibridnih vozila još je jedan dokaz da je Zagreb istinska europska metropola i da podižemo letvicu ekološke osviještenosti, naglasio je gradonačelnik Bandić dodavši kako Zagreb ima tehnički najbolje opremljena vozila u Hrvatskoj. Imamo više od 70 posto novog voznog parka i svakodnevno ulažemo u prave stvari kako bi građani Zagreba imali dobar standard prijevoza.

Kako je pojasnila predsjednica Uprave Ana Stojić Deban, radi se o testnim modelima koje isprobavaju da vide kolike bi bile uštede u odnosu na klasična vozila. Ovi hibridni autobusi za pokretanje koriste elektromotor u kombinaciji s dizelskim motorom, a očekivana ušteda u financijskom smislu bi bila oko 40 posto. Osim toga, što je jednako važno, ova vozila puno manje zagađuju okoliš i ovime Grad Zagreb pokazuje ekološku svijest prema čitavoj globalnoj zajednici.
 

Gradske vijesti - 2016.