clanak False

Prijem za sudionike stručnog skupa za poučavatelje pripadnika hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce sudionike stručnog skupa za poučavatelje pripadnika hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

07.07.2016.


Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u gradskoj palači Dverce sudionike stručnog skupa za poučavatelje pripadnika hrvatske nacionalne manjine, iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Nikada ne smijemo zaboraviti tri stvari: jezik, kulturu i običaje, naglasio je gradonačelnik Bandić i zahvalio svim sudionicima skupa, kojih je 90-ak, što u hrvatskim školama od Kanade do Novog Zelanda rade na tome da se Hrvati nikada ne udalje od svog identiteta i svojih korijena.

Skup koji traje od 4. do 8. srpnja, tradicionalno organizira Agencija za odgoj i obrazovanje kojim se nastoji doprinijeti unapređivanju i razvoju odgoja i obrazovanja na području školovanja djece hrvatskih građana u inozemstvu.
Ovogodišnji stručni skup namijenjen je odgojiteljima u predškolskim ustanovama, učiteljima razredne nastave te učiteljima i nastavnicima hrvatskog jezika, povijesti, geografije, prirode, umjetnosti odnosno svima koji izvode odgojno-obrazovni rad na hrvatskom jeziku diljem svijeta.

Sudionici dolaze iz Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Kanade, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije (Vojvodine) i Švedske.
 

Gradske vijesti - 2016.