clanak False

Prijem za mladu violinisticu Carolinu Blašković

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros u zgradi Gradske uprave mladu hrvatsku violinisticu Carolinu Blašković.

 
04.04.2016.

U povodu osvojenog prvog mjesta na prestižnom međunarodnom pijanističkom i violinističkom natjecanju,  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je jutros u zgradi Gradske uprave mladu hrvatsku violinisticu Carolinu Blašković.

Čestitavši  Carolini  na osvojenom prvom mjestu u Carnegie Hallu, gradonačelnik Bandić istaknuo je kako je siguran da bi Carolina mogla postati nasljednica naše poznate violončelistice  Monike Leskovar. Poručio joj je da nikako ne odustaje od svojih snova i ciljeva te joj zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu, Carolina je istaknula kako je ova nagrada potvrda njezinog dosadašnjeg rada te joj  je iznimna čast biti prihvaćena u svjetskoj glazbenoj eliti. Vrlo sam sretna i ponosna da ću ponovno u studenom ove godine imati priliku predstavljati  svoj grad Zagreb i Hrvatsku u New Yorku te ću to napraviti na najbolji mogući način.

Zamjenik pročelnika GU za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić rekao je kako će Grad Zagreb uz pomoć Zagrebačke filharmonije i uz potporu gradonačelnika učiniti sve da iznađe sredstava za vrhunski instrument za Carolinu kako bi nastavila svoju daljnju karijeru.

Gradske vijesti - 2016.