clanak False

Prijem za glavnog tajnika Europske stolnoteniske federacije i delegaciju Hrvatskog stolnoteniskog saveza

Gradonačelnik Bandić sastao se s glavnim tajnikom Europske stolnoteniske federacije i delegacijom Hrvatskog stolnoteniskog saveza uoči Europskog juniorskog prvenstva.
20.01.2016.

U povodu Europskog juniorskog prvenstva EYC, koji se u srpnju ove godine održava u zagrebačkom Domu sportova, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi glavnog tajnika Europske stolnoteniske federacije Richarda Scrutona i delegaciju Hrvatskog stolnoteniskog saveza, predvođenu predsjednikom Zlatkom Pospišem.

U izjavama nakon sastanka predsjednik Saveza izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim pripremama za ovaj iznimno značajan sportski događaj. Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Bandićem kontinuirano podupire rad našega Saveza i izuzetno smo sretni što će se ta suradnja nastaviti, rekao je predsjednik naglasivši kako je riječ o velikom događanju koji će iznova potvrditi Zagreb kao europsku sportsku metropolu. Podvukao je da je organizacija ovog turnira veliki ispit za Savez koji će se kandidirati i za organiziranje nadolazećeg seniorskog Europskog prvenstva 2019. godine.

Tajnik Europske stolnoteniske federacije Richard Scruton istaknuo je da s velikim iščekivanjem, nakon  juniorskog prvenstva održanog u Zagrebu 1975., očekuje povratak stolnog tenisa u glavni grad. Siguran sam kako će naši domaćini osigurati savršene uvjete za održavanje turnira kako bi ljubiteljima sporta predstavili ono najbolje što stolni tenis može ponuditi, zaključio je.

Na Europskom juniorskom prvenstvu EYC, koje će od 7. do 17. srpnja održati u Domu sportova sudjelovat će preko tisuću najboljih stolnotenisačica i stolnotenisača iz 50-tak država staroga kontinenta.
 

Gradske vijesti - 2016.