clanak False

Prijavite se na nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu "Hrvatska kakvu želimo"

02.02.2018.
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europska unije pokrenulo je proces izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine (Strategija Hrvatska 2030). Strategija Hrvatska 2030 je dokument koji će odrediti kvalitetu života današnjih i budućih generacija u Hrvatskoj te se sukladno tome u definiranje budućnosti Hrvatske planira uključiti široki krug interesnih skupina i građana Republike Hrvatske. S tim ciljem, Ministarstvo je krajem 2017. pokrenulo promotivnu kampanju „Hrvatska kakvu želimo“ te poziva građane da daju svoj doprinos u stvaranju vizije Hrvatske kakvu žele 2030. godine (sudjelovanjem na participativnim radionicama i popunjavanjem on-line upitnika te dostavnom svoje vizije Hrvatske putem mrežnih stranica www.hrvatska2030.hr).
 
Strategija Hrvatska 2030 osobito se tiče mlađih generacija građana Republike Hrvatske, koji su danas djeca, ali 2030. godine će biti punoljetni građani. Radi uključivanja ciljne skupine djece i mladih u proces izrade Strategije Hrvatska 2030, te posredno preko njih poticanja interesa njihovih roditelja, Ministarstvo organizira nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu "Hrvatska kakvu želimo" u kojima mogu sudjelovati sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj.
 
Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama https://strukturnifondovi.hr/nagradni-natjecaj-za-osnovne-skole-za-djecje-literarne-i-likovne-radove-na-temu-hrvatska-kakvu-zelimo/,  te na stranici www.hrvatska2030.hr.
U natječaju mogu sudjelovati sve osnovne škole koje iskažu interes do 8. veljače 2018.

Aktivnosti