clanak False

Predstavnici Zagrebačkog salona autokarikature kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi predstavnike Zagrebačkog salona autokarikature koji će obilježiti 10. jubilarno izdanje s temom Auto-moto sport.
04.07.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predstavnike Zagrebačkog salona autokarikature koji će obilježiti 10. jubilarno izdanje s temom Auto-moto sport.

Autor Projekta Ivan Palatinuš gradonačelnika je upoznao s tijekom priprema za 10. Zagrebački salon autokarikature koji će ove godine, u godini kada se navršava i 115. obljetnica prvog pojavljivanja automobila u Zagreb, biti otvoren 26. listopada, već tradicionalno u auli zgrade Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.

Zahvalivši gradonačelniku Bandiću i gradskim uredima na dosadašnjoj potpori i dobroj suradnji, Ivan Palatinuš je naglasio da je Zagrebački salon autokarikature postao kulturna, likovna i turistička manifestacija koja je prerasla u atraktivnu međunarodnu priredbu s prepoznatljivom i sveprisutnom temom i problematikom Auto u različitim područjima čovjekova rada i življenja, na kojoj je prošle godine sudjelovao 198 autora iz 40 zemalja s 401 karikaturom.

Uz napomenu gostiju da će ovogodišnji jubilarni Salon biti obogaćen dolaskom svih dosadašnjih dobitnika Grand Prix nagrade, Damir Novak, jedan od dobitnika Grand Prix nagrade, tradicionalno je uručio zagrebačkom gradonačelniku nagrađenu karikaturu s prošlogodišnjeg Salona.


Gradske vijesti - 2016.