clanak False

Predstavnici Udruge za sindrom Down kod gradonačelnika

11.02.2019.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predstavnike Udruge za sindrom Down, predvođene predsjednicom Natalijom Belošević, u povodu Svjetskog dana sindrom Down i 20. godišnjice Udruge.

Na sastanku je predsjednica Belošević izvijestila gradonačelnika o radu i planovima Udruge koja zastupa interese osoba s Downovim sindromom Grada Zagreba i Zagrebačke županije te koja potiče njihovo uključivanje u sve segmente života u zajednici.
 
Zahvaljujem gradonačelniku na dobroj suradnji koju naša Udruga ostvaruje s Gradom. Udruga je prije 3 godine dobila od Grada novi prostor a s gradonačelnikom smo dogovorili izmjenu stolarije koja će biti realizirana do kraja veljače, rekla je predsjednica Belošević. Također je istaknula kako je jedan od glavnih ciljeva Udruge da se osobe s Downovim sindromom zapošljavaju nakon završene srednje škole, a u čemu ih je gradonačelnik podržao. 
 
Jedan od prioriteta Grada je da djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom integrira u sva područja života, a o čemu smo na sastanku i razgovarali. Potpunu integraciju im omogućujmo zapošljavanjem i oni tada izlaze iz sustava socijalne skrbi. Za svoja zvanja su se školovali te su osposobljeni pa im treba pružiti priliku, rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić te je dodala će se 21. ožujka Grad pridružiti Udruzi u obilježavanju Svjetskog dana osoba s Down sindromom te će i tako poduprijeti njihove napore u podizanju svjesnosti o ovome sindromu.
 
Udruga za sindrom Down Zagreb broji više od 240 članova, a svakodnevno organizira raznovrsne igraonice i radionice te održava edukacijsko-rehabilitacijske i logopedske vježbe.

Gradske vijesti - 2019.