clanak False

Predstavnici Hrvatskog Rotary Saveza kod gradonačelnika

U povodu obilježavanja 25 godina rotarijanstva u Hrvatskoj zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je delegaciju Hrvatskog Rotary Saveza.
08.04.2016.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je delegaciju Hrvatskog Rotary Saveza – Distrikta 1913 koju je predvodio guverner Marijan Bulat. Gosti su gradonačelnika, ujedno i počasnog rotarijanca, izvijestili o pripremama za svečano obilježavanje 25 godina rotarijanstva u Hrvatskoj u svibnju ove godine u hotelu Westin, a bit će to prigoda i za proslavu pet godinu samostalnosti Rotary Distrikta 1913.

Proslava će, očekuju organizatori, omogućiti rotarijanskoj zajednici u Hrvatskoj nove dosege u dobrotvornom radu te još snažniji angažman u provedbi brojnih humanitarnih projekata. Rotary klubovi u Hrvatskoj danas su snažno angažirani u nizu društveno vrijednih projekata posvećenih djeci, nadarenim učenicima i studentim, a aktivno sudjeluju i u globalnoj rotarijanskoj akciji iskorjenjivanja dječje paralize.

Kako se čulo, rotarijanska zajednica u RH sastoji se od 50 Rotary klubova s više od 1200 rotarijanki i rotarijanaca koji djeluju u sklopu Rotary Internationala – svjetske organizacija poslovnih ljudi posvećenih humanitarnim ciljevima s 1,2 milijuna članova u više od 130 zemalja svijeta.

U ime Grada, sastanku kod gradonačelnika prisustvovala je pročelnikca za gospodarstvo Mirka Jozić i pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, a uz guvernera Bulata, bila je tajnica Rotary Distrikta 1913 Liljana Čokljat Mevorah i predsjednik Odbora za organizaciju Distriktne konferencije Duško Čorak.
 

Gradske vijesti - 2016.