clanak False

Predstavnici Hrvatske vatrogasne postrojbe kod gradonačelnika

U povodu proslave 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice, gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi predstavnike vatrogasaca.
12.02.2016.

U povodu proslave 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predstavnike  vatrogasaca, predvođene predsjednikom i načelnikom Antom Sanaderom i Željkom Popovićem.

Na sastanku su gosti zahvalili gradonačelniku na prihvaćanju supokroviteljstva u obilježavanju ove značajne obljetnice te su dogovoreni detalji oko organizacije središnjeg događanja proslave koja će se održati 7. svibnja
.
Kako je naglasio načelnik Popović, proslava će započeti svečanim mimohodom na kojem će sudjelovati više od 2000 vatrogasaca i 20 vozila iz svih županija Republike Hrvatske, a nakon toga slijedi pokazna vježba na glavnom gradskom trgu. Proslava će završiti svečanom sjednicom u dvorani Vatroslav Lisinski, u nazočnosti predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, te ostalih visokih dužnosnika, na kojoj će se dodijeliti državna odlikovanja istaknutim vatrogascima. Na sjednicu se uz vatrogasne zajednice županija, očekuje dolazak i vatrogasnih zajednica susjednih prijateljskih država.

Vatrogasna zajednica Grada Zagreba, kao sudionik proslave, uključit će se u provođenje pokaznih vježbi na Trgu bana Jelačića, ali i zajedno s gradonačelnikom Bandićem, našim počasnim predsjednikom,  pomoći u provođenju same organizacije proslave, istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Zlatko Križanić.

Gradske vijesti - 2016.