clanak False

Predstavnici Družbe braće hrvatskog zmaja kod gradonačelnika

25.04.2019.
Danas je u zgradi Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio izaslanstvo Družbe Braća hrvatskog zmaja koje je predvodio veliki meštar prof. dr. sc. Nevio Šetić.

Nakon sastanka je pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković istaknula da je sastanak održan ususret obilježavanju 100. godišnjice prenošenja posmrtnih ostataka Zrinskog i Frankopana u Zagreb. Na sastanku se govorilo o manifestaciji koja će se održati u spomen na Zrinske i Frankopane, a uključivat će mimohod od Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti  preko Zrinjevca do Katedrale u kojoj će se održati sveta misa u 18 sati. Istom prigodom održat će se i Svečana akademija u prostorijama Družbe Braća hrvatskog zmaja.

Dodala je da će Grad Zagreb otkupiti primjerke Monografije o Zrinskim i Frankopanima kojima će se opremiti knjižnice osnovnih i srednjih škola te Grada Zagreba.

Zahvaljujući na dosadašnjoj suradnji s Gradom Zagrebom, meštar Nevio Šetić je naglasio  da mu je zadovoljstvo što je predstavnike Družbe Braća hrvatskog zmaja upravo danas primio  gradonačelnik, budući da je Družba prije točno 100 godina organizirala prijenos zemaljskih ostataka Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. U Kuli nad Kamenitim vratima u Družbi Braća hrvatskog zmaja će se 30. travnja u 20:00 održati svečano podsjećanje na taj događaj, kazao je.

Susretu u Gradskoj upravi su nazočili: akademik Dragutin Feletar, bivši veliki meštar i član Kapitula Zlatnog zmaja te članovi Meštarskoga zbora Anđelo Miloš i Josip degl'Ivellio.
 

Gradske vijesti - 2019.