clanak False

Predstavljena brošura "Projekti Grada Zagreba sufinancirani iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda EU"

Gradonačelnik Bandić i pročelnica Ricov predstavili su brošuru Projekti Grada Zagreba sufinancirani iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda EU.
05.02.2016.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i pročelnica Ureda za programe i projekte EU Jelena Ricov predstavili su u Gradskoj upravi brošuru Projekti Grada Zagreba sufinancirani iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda EU.

Grad Zagreb javio se na sve dostupne natječaje za dodjelu EU sredstava, istaknuo je gradonačelnik Bandić dodavši kako odobreni projekti dokazuju kvalitetu prijedloga i potvrđuju kapacitete Grada Zagreba za uspješnu provedbu EU projekata.

Naglasivši da niz drugih projekata Grada Zagreba čeka objavu natječaja za dodjelu sredstava iz Europskih fondova, gradonačelnik je objasnio: Zagreb je u niskom startu i nadamo se da će ova Vlada ubrzati stvari i omogućiti, ne samo nama, nego i drugim gradovima da napokon ostvarimo pravo koje zaslužujemo, a to je realizacija kapitalnih infrastrukturnih i socijalnih projekata uz podršku EU sredstava, a sve u cilju podizanja kvalitete života i usluga za naše građane.

Gradonačelnik se posebno osvrnuo na potrebu uspostave partnerskog odnosa Zagreba s nadležnim hrvatskim i europskim institucijama: Samo partnerski odnos, suradnja, fokus, poštivanje rokova i pravila igre, mogu nam pomoći da iskoristimo prava i mogućnosti ravnopravne članice Europske unije. Zagreb je spreman ponuditi projekte, znanje, iskustvo i stručnu podršku svim institucijama države i djelovati kao istinski partner.

Pročelnica Ureda koji koordinira aktivnosti vezano za korištenje EU fondova te drugih međunarodnih izvora financiranja i koji je pripremio navedenu brošuru, Jelena Ricov istaknula je da su u brošuri prikazani projekti koje je Grad Zagreb pokrenuo i za koje je u protekle dvije godine, od ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, ostvario financiranje u okviru objavljenih natječaja iz operativnih programa Promet, Razvoj ljudskih potencijala i Regionalna konkurentnost iz financijske perspektive 2007.-2013. te operativnih programa Konkurentnost i kohezija i Učinkoviti ljudski potencijali iz financijske perspektive 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekata prikazanih u brošuri iznosi 150.488.659 kuna, od čega je osigurana stopa EU sufinanciranja 90,9%, odnosno iznosi 136.827.994 kuna. Sredstva EU sufinanciranja su osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda i Kohezijskog fonda.

Brošuru Projekti Grada Zagreba sufinancirani iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda EU je moguće preuzeti u tiskanom obliku u prostorima Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1 i u prostorima Ureda za programe i projekte Europske unije, Đorđićeva ulica 26 te u elektronskom obliku na Internet stranicama Grada Zagreba.

Govor gradonačelnika
Brošura Projekti Grada Zagreba sufinancirani iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda EU
 

Gradske vijesti - 2016.