clanak False

Predstavljen Spin City, prva car sharing usluga u Hrvatskoj

Na Trgu Petra Preradovića predstavljen je projekt Spin City, prva car sharing usluga u Hrvatskoj koja će nadopuniti mrežu javnog zagrebačkog prijevoza.
17.06.2016.

Na Cvjetnom trgu predstavljen je Spin City, usluga car sharinga, prilikom koje je u promet pušteno prvo od 30 novih vozila koje će Zagrepčani i njihovi gosti koristiti za vožnju gradom i okolicom. Riječ je o usluzi sukorištenja automobila koja se temelji na suvremenoj zelenoj ekonomiji te ekonomiji dijeljenja, prvoj takvoj u Hrvatskoj. Nova usluga privatna je inicijativa za nadopunu mreže javnog gradskog prijevoza koja za cilj ima rasteretiti zagrebačke prometnice i parkirališta, s pozitivnim ekološkim utjecajem u vidu korištenja 10 vozila na električni pogon.

U ime gradonačelnika Milana Bandića ravnateljica podružnice Zagrebparking Ana Preost službeno je u promet pustila prvi automobil Spin City-a rekavši kako Grad podržava inovativne usluge kojima je cilj povećati kvalitetu života u Zagrebu. Ravnateljica je pozvala sve sugrađane koji koriste električna vozila da se parkiraju i besplatno ih napune u javnim garažama Grada Zagreba.

Projekt vođen konceptom Više vožnje i manje gnjavaže građanima je predstavio Matija Krznar, direktor tvrtke Urban Mobility, koja je u Hrvatsku donijela prvu uslugu car sharinga. Spin City odgovor je na suvremene potrebe građana za urbanom mobilnošću. Usluga je to koja omogućuje da građani koriste vozilo upravo onoliko koliko im uistinu treba bez dodatnih troškova kao što su parkiranje, gorivo i održavanje vozila, naglasio je direktor dodavši kako je Usluga u potpunosti komplementarna s postojećim oblicima javnog i privatnog prijevoza.
 

Gradske vijesti - 2016.