clanak False

Predstavljanje projekta "Dolina svjetla i vode"

Na konferenciji za novinare predstavljen je projekt Dolina svjetla i vode -prva hrvatska turistička ruta inspirirana Teslom koja umrežava gradove Zagreb-Karlovac-Ozalj.
22.03.2016.
Na konferenciji za novinare u Hotelu Palace predstavljen je projekt Dolina svjetla i vode -prva hrvatska turistička ruta inspirirana Teslom koja umrežava gradove Zagreb-Karlovac-Ozalj u povodu 160 obljetnice rođenja Nikole Tesle. Najavi inovativnog turističkog proizvoda prisustvovali su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić, ravnatelj Gimnazije u Karlovcu Damir Mandić i autorica projekta i predsjednica udruge Novi svijet-Kultura Urbani Andrea Štalcar Furač.

Nikola Tesla- njegov genij i planetarno vrijedno djelo okuplja nas uvijek iznova, a danas nas je povezao projektom Dolina svjetla i vode koji turistički povezuje Zagreb, Karlovac i Ozalj. Ova ruta predstavlja izuzetan doživljaj inspiriran Teslom, a obuhvaćen svime što je bila njegova osobna preokupacija: umjetnost, zdrav život, tjelesna aktivnost, priroda i usklađenost tijela i uma, rekao je gradonačelnik Bandić, naglasivši da je u godini kada se obilježava 160. godišnjica Teslina rođenja, Zagreb ponosan što je dio programa koji promiče djelo i lik Nikole Tesle: Događanja u Zagrebu uključit će zbivanja na Trgu bana Josipa Jelačića te u Tehničkom muzeju koji od nedavno nosi ime tog znanstvenika.

Prva ruta Dolina svjetla i vode kreće 9. srpnja i pružit će domaćim i stranim turistima jedinstveni doživljaj Karlovca, Ozlja i okolice, a sve u znaku Nikole Tesle, rekla je Andrea  Štalcar Furač istaknuvši da je cilj projekta maksimalno iskoristiti brend imena Tesla i prezentirati se njime europskim gradovima.

Kako se čulo Dolina svjetla i vode završava na starom gradu Ozlju, gdje će se premijerno izvesti prva suvremena plesna predstava inspirirana Teslom, koja će se kasnije prikazivati i u Zagrebu i Karlovcu, kao i drugim europskim gradovima koje su baštinile Teslu kroz njegovo bivanje, školovanje i znanstvene poveznice.

Gradske vijesti - 2016.