clanak False

Predstavljanje oslikanih zidova grafitima u garaži Kvatrić

U garaži Kvaternikov trg gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je predstavljanju grafita kojima su oslikani zidovi u garaži, djelo umjetnika Slavena Kosanovića.

09.02.2016.

U javnoj garaži Kvaternikov trg zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s voditeljicom podružnice Zagrebparking Anom Preost i članicom uprave Holdinga Danielom Franić, prisustvovao je predstavljanju grafita kojima su oslikani zidovi u garaži, djelo umjetnika Slavena Kosanovića-Lunara.

Ovdje smo napravili umjetničko djelo i udahnuli novi život našim garažama. Ovo je dobra priča koju podupirem i veselim se što će nakon garaža na Kvatriću i na Langovom, i garaža na Tuškancu dobiti novi moderniji izgled, istaknuo je gradonačelnik.

Kako je objasnila voditeljica Zagrebparkinga Ana Preost, zidovi su oslikani kao odgovor na suvremene trendove sa željom da se spriječi devastacija zidova te potakne očuvanje oslikanih murala koji daju posebnu sliku prostorima garaža.

Za oslikavanje garaža koristio sam prirodne motive i karakteristične oblike grafiti kulture, pojasnio je autor Slaven Kosanović, dodavši kako su prve reakcije korisnika na oslikane plohe izrazito pozitivne. Želja mi je bila okruženje koje je samo po sebi sivo i tmurno humanizirati i izmamiti ljudima osmijeh na lice.

 

Gradske vijesti - 2016.