clanak False

Predstavljanje četiri nove linije Croatia Airlinesa

Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines predstavio je širenje mreže letova s četiri dodatna atraktivna odredišta: Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg.
05.05.2016.


U nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića sa suradnicima, Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, danas je u palači Dverce predstavio širenje mreže letova s četiri dodatna atraktivna odredišta: Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg.

Značajan iskorak za aviokompaniju predstavio je predsjednik Uprave CA Krešimir Kučko, koji je naveo kako je CA bitan čimbenik razvoja turizma. Počeli smo sa Zagrebom koji u zadnje vrijeme doživljava pravi turistički procvat. Od 20. svibnja tako počinju letovi iz Zagreba prema Milanu i Lisabonu, 21. svibnja prema Pragu, a 2. lipnja prema Sankt Peterburgu.

Čestitavši na širenju mreže letova gradonačelnik Milan Bandić dodao je da se Zagreb sve više afirmira kao glavna turistička destinacija ovog dijela jugoistoka Europe u čemu CA ima velikog udjela. Želim vam mirne letove, a nama da ove četiri destinacije pohodimo u narednim mjesecima.
Kako je istaknuo, u narednom razdoblju je za Grad Zagreb posebno važna linija prema Sankt Peterburgu. Naime, prema najavi zamjenice gradonačelnika Vesne Kusin u 2018. (kada se slavi 50- godišnjica prijateljstva Zagreba i Sankt Peterburga) u Klovićevim dvorima bit će postavljena izložba iz Ermitaža koja će predstaviti razdoblje Katarine Velike i Carske Rusije.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld je istaknula kako je Zagreb kao glavni grad RH na neki način pokretač novih trendova i u turizmu ali i u gospodarstvu, a što će ove 4 linije još više potaknuti.
U turizmu bilježimo sve značajnije rezultate pa smo tako u prva četiri mjeseca ove godine ostvarili 230 tisuća dolazaka i 440 tisuća noćenja. U usporedbi s proteklom godinom to je porast od 8% u dolascima i 14 % u noćenjima, u čemu je naravno veliku ulogu odigrala i CA sa svojim letovima i povezivanju Zagreba s Europom a time i cijelim svijetom, istaknula je .

Kako se čulo, već u ovom i početkom idućeg mjeseca, upravo zahvaljujući letovima za Lisabon i Prag u Zagreb će doći novinari i agenti iz tih zemalja koji će se moći upoznati sa svim našim turističkim potencijalima.

 

Gradske vijesti - 2016.