clanak False

Predsjednik Udruge darivatelja krvi kod gradonačelnika

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je predsjednika Udruge darivatelja krvi Tomislava Glušića.
24.03.2016.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi predsjednika Udruge darivatelja krvi Tomislava Glušića, koji mu je predstavio dosadašnji rad Udruge, kao i problem nedostatka stalnog prostora za korištenje.

U izjavama nakon sastanka, predsjednik Udruge istaknuo je kako je zadovoljan sastankom s gradonačelnikom Bandićem, rekavši kako se nada da će Grad što skorije osigurati prostor za druženja, sportske i zabavne aktivnosti, za 30 000 darivatelja krvi, koliko ih broji Zagreb. Udrugu službeno podržavanju najvažnije međunarodne i hrvatske institucije poput Svjetske zdravstvene organizacije, Medicinskog fakulteta, Hrvatske liječničke komore i Zavoda za transfuzijsku medicinu, nastavio je predsjednik Glušić dodavši kako je Udruga prošle godine dobila nagradu Medicinskog fakulteta u području humanosti.

Ono što svakako treba napomenuti jest činjenica kako je, uz to što broji veliki broj aktivnih darivatelja krvi, jednako važna uloga Udruge promocija i edukacija najmlađih, naglasila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Irena Jukić. Dodala je kako upravo zahvaljujući dobrim ljudima koji redovito pomažu onima kojima je to najpotrebnije, Zagreb ne mora strahovati za zalihe krvi.
 

Gradske vijesti - 2016.