clanak False

Poziv na svečani koncert u povodu Dana državnosti RH

Svečanim koncertom na Trgu kralja Tomislava, u subotu, 25. lipnja, u 19,45 sati, obilježit će se ovogodišnji Dan državnosti Republike Hrvatske.
24.06.2016.
Svečanim koncertom Simfonijskog orkestra i Zbora Hrvatske radiotelevizije, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i uz potporu gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, na Trgu kralja Tomislava, u subotu, 25. lipnja, u 19,45 sati, obilježit će se ovogodišnji Dan državnosti Republike Hrvatske.

Zagrepčani i gosti metropole na koncertu će imati priliku uživati  u veličanstvenoj izvedbi nagrađivanog hrvatskog pijanista Aljoše Jurinića – finalista najprestižnijih svjetskih natjecanja: Frédérica Chopina u Varšavi i Kraljice Elizabete u Bruxellesu, te Marka Martinovića – ovogodišnjeg hrvatskog predstavnika na Euroviziji mladih glazbenika koji je na europskim pozornicama pokazao kako se svira tradicijski hrvatski instrument: tambura bisernica.

Na programu su i djela svjetskih klasika: P. I. Čajkovskog, Edwarda Elgara, Frederica Chopina, Bedricha Smetane i Aleksandra Borodina, a solisti Martina Gojčeta Silić (mezzosopran) i Leon Košavić (bariton) publici će predstaviti ulomke iz hrvatskih opera Mila Gojsalića, Jakova Gotovca i Nikole Šubića Zrinjskog, Ivana pl. Zajca, uz nezaobilazno Simfonijsko kolo Jakova Gotovca.

Uz čestitke građanima Hrvatske i apel da na naša pročelja istaknemo hrvatske barjake, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić poziva sugrađanke i sugrađane da dođu na koncert u što većem broju kako bismo što dostojanstvenije obilježili taj veliki dan.

* Napominjemo da će se, nakon koncerta, na istoj lokaciji na velikim ekranima moći pratiti utakmica Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Portugala.


Gradske vijesti - 2016.