clanak False

Povelja prijateljstva Zagreba i Daruvara

01.02.2019.
Gradonačelnici Zagreba i Daruvara, Milan Bandić i Damir Lneniček, danas su u gradskoj palači Dverce potpisali Povelju o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova.

Izrazivši zadovoljstvo razvojem dobrih odnosa između Zagreba i Daruvara, a koje je potpisivanjem Povelje dobilo i službenu potvrdu, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je cilj daljnje jačanje postojećih veza i intenziviranje suradnje dvaju gradova, osobito na područjima kulture, sporta, urbanističkoga i tehnološkog razvoja, gospodarstva, javnih usluga i turizma.

Postoji više razloga zašto smo danas potpisali Povelju prijateljstva. Zagrepčani su česti gosti Daruvara, koriste pogodnosti tog kraja za izlete u prirodu, sportske aktivnosti i naročito zdravstveni turizam. Mnogi Daruvarčani rade i žive u Zagrebu i tako doprinose njegovoj raznolikosti. Daruvar i Zagreb žive multikulturalnost i multietničnost. U Daruvaru je značajan broj pripadnika češke narodne manjine koji su se kroz stoljeća utkali duboko u povijest, ne samo Daruvara i Zagreba nego i cijele Hrvatske. Zahvaljujem svima koji su uložili napore da se naše prijateljstvo službeno potvrdi, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Zahvaljujući gradonačelniku Bandiću i njegovim suradnicima na srdačnome prijemu, gradonačelnik Lneniček je naglasio da je Povelja kruna intenzivne suradnje dvaju gradova unazad dvije godine. Ovo je povijesna prilika i velika čast za Grad Daruvar. Osim ljekovite izvorne vode, dobre hrane i vrhunskog piva, Daruvar svojim posjetiteljima nudi još obilje sadržaja. Pozivamo Zagrepčane da posjete daruvarski kraj i da osjete naše gostoprimstvo iz prve ruke, rekao je.

Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Grada Daruvara i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek, predsjednica Gradskog vijeća Grada Daruvara Snježana Sabo, pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić te pročelnik Gradskog ureda za kulturu Tedi Lušetić.
 

Gradske vijesti - 2019.