clanak False

Potpisana Povelja o prijateljstvu Zagreba i Vukovara

08.04.2016.


Gradonačelnici Milan Bandić i Ivan Penava potpisali su Povelju o suradnji i prijateljstvu Grada Zagreba i Grada Vukovara. Na ceremoniji potpisivanja u vukovarskom Gradskom muzeju u dvorcu Eltz dvojica gradonačelnika istaknula su važnost ovog dokumenta.

Naše prijateljstvo je od 1. svibnja 2000. godine konstanta. Zagreb što god napravio – to je uvijek premalo za ono što je Vukovar dao za Hrvatsku. Bez obzira radi li se o obnavljanju gimnazije, o spomen domu na Ovčari koji je Grad Zagreb obnovio, o pokroviteljstvu nad filmskim festivalom, slanju vukovarske djece na more ili o najnovijem projektu – obnovi Vodotornja. Također, želio bih da se svaki kutak Hrvatske uključi u obnovu Vodotornja jer to je simbol našeg zajedništva, rekao je u Vukovaru gradonačelnik Bandić.

Gradonačelnik Penava zahvalio se Gradu Zagrebu i naglasio da je potpisivanjem Povelje formalizirana jedna lijepa priča.

Zagreb je glavni grad svih Hrvata, a Vukovar simbol stvaranja moderne hrvatske države. Hvala dragome Bogu na ovome danu, rekao je vukovarski gradonačelnik.


Za vrijeme boravka u Vukovaru gradonačelnik Milan Bandić susreo se s ravnateljicom dječjeg vrtića Vukovar 1, Mirjanom Kuljić i predsjednicom udruge Vukovarski leptirići, Viktorijom Matin koje su mu predale dječje crteže u znak zahvalnosti zbog dodjele financijskih sredstava vrtićima za kupnju dječjih vozila i bicikala te sufinanciranja troškova provođenja Neurofidbek terapije i terapije senzoričke integracije kod djece s teškoćama u razvoju.


 

Gradske vijesti - 2016.