clanak False

Potpisan ugovor Grada i KBC-a za novi vrtić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić potpisali su danas Ugovor o suradnji KBC-a i Grada Zagreba za objekt predškolskog odgoja u GČ Maksimir.
29.08.2016.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić potpisali su danas, u hotelu Rebro, Ugovor o suradnji Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Grada Zagreba za potrebe smještaja djece predškolske dobi na području Gradske četvrti Maksimir.

Kako se čulo, KBC Zagreb bez naknade ustupa prostor, a Grad Zagreb će ga urediti i opremiti po najvišim standardima i u skladu sa zahtjevima Nacionalnog kurikula odgoja i obrazovanja djece rane i predškolske dobi.

Zahvaljujući ravnateljstvu KBC-a Zagreb dogovorili smo da prostor od 1.800 kvadrata, koji se trenutno ne koristi, unajmimo na 15 godina te opremimo za naše najmlađe sugrađane – rekao je gradonačelnik Bandić dodavši da ukupan trošak iznosi oko 3,5 milijuna kuna, što je četiri puta manje od tržišne cijene najma sličnog objekta. Svi su u dobitku ovim potpisom, Grad je prošao povoljnije, KBC će unaprijediti uslugu i privući nove zaposlenike, a roditelji i djelatnici KBC-a s predškolskom djecom će moći mirno obavljati svoj posao znajući da u neposrednoj blizini njihova djeca imaju najbolje moguće uvjete za kvalitetan predškolski odgoj.

Zahvalivši gradonačelniku i njegovim suradnicima na uspješnoj realizaciji, ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić naglasio je da je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta, osim osiguravanja vrhunske skrbi za djecu, zadovoljiti djelatnike KBC-a i poboljšati uvjete njihovog rada, jer je Hrvatska suočena s problemom iseljavanja kvalitetnih zdravstvenih stručnjaka. Mladi liječnici i sestre uvelike idu u inozemstvo zbog uvjeta koji im se tamo pružaju. Ovim smo potpisom osigurali još jedan razlog za zadovoljstvo našim djelatnicima, da ostanu u Hrvatskoj te ovdje usavršavaju svoju struku – rekao je ravnatelj Ćorušić napomenuvši da zadovoljni zaposlenici jamče i bolju uslugu pacijentima.

Novi vrtić funkcionirat će kao područni objekt Dječjeg vrtića Bukovac, a predviđen je za 10 odgojnih skupina, odnosno više od 200 djece.

Gradske vijesti - 2016.