clanak False

Posjet Zvonku Špišiću

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je velikog skladatelja i šansonjera Zvonka Špišića u njegovom trešnjevačkom domu ususret 79. rođendanu.
25.01.2016.
Ususret 79 rođendanu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić posjetio je skladatelja i šansonjera Zvonka Špišića u njegovu trešnjevačkom domu. Zajedno s gradonačelnikom, na prijateljskom druženju bio je i tajnik Hrvatskog društva skladatelja Antun Tomislav Šaban, prodekan Muzičke akademije Mladen Janjanin te zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić.

U vedrom druženju prožetom šalama i humorom, najviše se razgovaralo o glazbi i recentnim glazbenim događanjima. Kao dugogodišnji redovni član i bivši tajnik Hrvatskog društva skladatelja, gospodin Špišić dobio je na dar novu monografiju izdanu u povodu 70. obljetnice Društva u kojoj je i nekoliko njegovih fotografija.

Uz kavu i kolače bilo je riječi i o Chansonfestu kojega je utemeljio naš znameniti šansonjer, te o Zagrebačkom festivalu kojemu je bio direktor osamdesetih godina prošlog stoljeća, a koji je u novom izdanju održan prije nekoliko dana.

Prijateljski susret kod Zvonka završen je dogovorom da će se vrlo brzo ponovo vidjeti u istom sastavu.

Gradske vijesti - 2016.