clanak False

Posjet nezbrinutoj djeci u Kući svetog Josipa

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je štićenike Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu gdje je najavio Večeru s porukom za 22. siječanj. 
13.01.2016.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je sa suradnicima posjetio štićenike Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu sestara Karmelićanki Božanskog srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu gdje je najavio Večeru s porukom - humanitarnu večeru koja će se 22 siječnja održati u hotelu Westin, a prikupljena sredstva donirat će se upravo Kući sv. Josipa.

Zahvalivši gradonačelniku u ime svih štićenica i štićenika na kontinuranoj podršci, prijateljstvu i razumijevanju, predstojnica  Kuće sv. Josipa Katarina Pišković  posebno je izdvojila tradicionalne blagdanske darove, besplatna ljetovanja te, među ostalim, životna osiguranja za štićenike u prigodi napuštanja Kuće.

Predstojnica Pišković zahvalila se i tvrtki Helikop i vlasniku Milanu Paviću koji je jutros, u društvu s gradonačelnikom, djeci donirao kompjutore i informatičku opremu što će im uvelike pomoći u daljnjem životu i školovanju.

Kako se čulo, u kući trenutno živi 30-ero djece školskog uzrasta i studenata iz cijele Hrvatske s kojima rade odgajatelji, psiholozi, logopedi, psihoterapeuti i socijalni radnici, a Kuća im pruža mogućnost sudjelovanja u raznim kreativnim radionicama, a mladi su uključeni i u slobodne aktivnosti u lokalnoj zajednici.

 

Gradske vijesti - 2016.