clanak False

Posjet Hrvatskoj udruzi paraplegičara i tetraplegičara

Na poziv predsjednice Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara Mande Knežević, gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je druženju s članovima Udruge. 
21.07.2016.

Na poziv predsjednice Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara Mande Knežević,  gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je druženju s članovima Udruge, što su ga organizirali kao znak zahvale na potpori koju pruža Grad Zagreb.

Kako se čulo, poslovni prostor u Sloboštini na korištenje dodijelio je Grad Zagreb Udruzi te se u njemu odvija niz aktivnosti usmjerenih na podizanje razine kvalitete života osoba s invaliditetom - paraplegičara i tetraplegičara. I dizalo je ugrađeno uz sufinanciranje Grada, čime su korisnici dobili pristup i podrumskom dijelu prostora te im se time omogućilo nesmetano kroz cijeli prostor, a proširio se i broj aktivnosti u koje se članovi mogu uključiti.

Udruga je osnovana 1999. kao samostalna, neprofitna i humanitarna udruga paraplegičara i tetraplegičara, njihovih obitelji i osoba koje su profesionalno i moralno ujedinjene istim ciljevima, a sve u cilju poboljšanja kvalitete života i društvene brige, skrbi i zaštite interesa paraplegičara i tetraplegičara te njihovu afirmaciju u sve aspekte lokalne zajednice i društva u cjelini.

Grad Zagreb i Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara imaju dugogodišnju kvalitetnu suradnju na nizu programa i projekata, iznimno značajnima za osobe s invaliditetom u Gradu Zagrebu.
 

Gradske vijesti - 2016.