clanak False

Posjet djeci u Novom Vinodolskom

 
02.09.2016.
Gradonačelnik Milan Bandić danas je posjetio djecu iz Kijeva i Sarajeva te djecu i roditelje tražitelje međunarodne zaštite iz ratom zahvaćenim blisko istočnih zemalja, koja na njegov poziv ljetuju u domu Crvenog križa u Novome Vinodolskom. Posjetio je i pozdravio i djecu iz Ivanjske i Centra Slava Raškaj koja su također gosti u odmaralištu Crvenog križa. U društvu s gradonačelnikom djecu su posjetili i veleposlanik Ukrajine u RH Nj.E. Oleksandr Levchenko, zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Abdulah Skaka i ravnatelj Crvenog križa Zagreb Petar Penava.

Sretni smo i ponosni što možemo demonstrirati solidarnost prema onima koje je stekla nevolja. Gosti su nam djeca iz prijateljskih gradova i prijateljskih država, djeca koja su pretrpjela strahote ili čiji su roditelji pretrpjeli nedaće u njihovim domovinama. Pokažimo im da Zagreb ima veliko srce, da je ljubav jača od mržnje i potrudimo se da im u sjećanju ostanu topli dani na hrvatskome Jadranu - istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Uz prigodne pjesme i ples, djeca iz Kijeva i Sarajeva zahvalili su gradonačelniku Bandiću i svim Zagrepčanima na velikodušnosti. Trenutno ljetuje po 50. djece iz Kijeva i Sarajeva, 19. djece iz Sirije, Iraka, Irana i sa Kosova, te djeca iz  Ivanjske i Centra Slava Raškaj iz Hrvatske, dakle raznolike skupine. Ovime upravo ispunjavamo bit Crvenog križa,  međusobno povezivanje i druženje te učenje djece od malih nogu da uvaže različitosti  – rekao je ravnatelj Crvenoga križa Zagreba Petar Penava.

Gradonačelnik Bandić najavio je da će djecu iz Kijeva na povratku s mora dočekati na Bundeku te ih posjetiti u Kijevu u okviru službenog puta.

Gradske vijesti - 2016.