clanak False

Posjet delegacije EUROCITIES

20.09.2012.

Predstavnici EUROCITIES – a, Paul Bevan, glavni tajnik i Tara Schneider Appriou, izvršna pomoćnica, u četvrtak 20. rujna 2012. posjetili su ZgForum. Predstavnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada uglednim su gostima održali kratke prezentacije o djelatnostima i opsegu poslova kojima se Ured za strategiju bavi.
Nakon prezentacije pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj g. Paul Bevan predstavio je ciljeve i područje djelovanja EUROCITIES - a.

EUROCITIES je organizacija čiji su članovi brojni europski gradovi, a i Zagreb ima status pridruženog člana (do ulaska u EU). Organizacija predstavlja političku platformu mreže europskih gradova prema EU institucijama i važan je partner za dijalog sa Europskom komisijom, na političkom ali i tehničkom nivou.

Zagrebački posjet povod je za daljnji nastavak i intenziviranje suradnje s ovom institucijom kroz sudjelovanje i rad u forumima koji obuhvaćaju teme kulture, ekonomskog razvoja, okoliša, društva znanja, mobilnosti i socijalne uključivosti.

 

slika1, slika 2, slika 3


Aktivnosti