clanak False

Posjet azilantima

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je u utorak tražitelje azila u Republici Hrvatskoj u prihvatilištu za tražitelje azila Porin.
05.07.2016.


(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je u utorak tražitelje azila u Republici Hrvatskoj u prihvatilištu za tražitelje azila Porin prilikom čega je obećao pomoć grada u poboljšanju kvalitete života azilanata koji se nalaze u tom prihvatilištu.

Posjetivši azilante u nazočnosti muftije Aziza ef. Hasanovića, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Bandić je obećao da će grad kao i gradske službe poput Zrinjevca i Čistoće urediti okolni teren, dodavši da će za dva tri dana sve oko prihvatilišta biti drugačije.

Najavio je da će se sa ZET-om uskoro srediti besplatan javni gradski prijevoz za sve azilante koji se nalaze u Porinu. To je najmanje što može učiniti za njih, dodao je. Čestitao je njima i svim vjernicima Ramazanski bajram rekavši da je Zagreb otvoren i multikulturalan grad.

Ramazanski bajram čestitao je i muftija dr. Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj .
Trenutno se u Porinu nalazi 228 osoba, od čega 40-ero djece, 38 žena i 150 muškaraca, najvećim dijelom iz ratom zahvaćenih područja – Afganistana, Iraka i Sirije kojima su Bandić i muftija te djelatnici Crvenog križa uručili prigodne darove.
 

Gradske vijesti - 2016.