clanak False

Pojedinačni šahovski turnir osoba s invaliditetom

Povlačenjem prvog poteza na šahovskoj ploči, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Pojedinačni šahovski turnir osoba s invaliditetom Grada Zagreba i Zagrebačke županije
09.09.2016.
Povlačenjem prvog poteza na šahovskoj ploči, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Pojedinačni šahovski turnir osoba s invaliditetom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, koji se, u organizaciji Šahovskog kluba slijepih Polet, održava danas i sutra u prostorijama Udruge slijepih u Draškovićevoj.

Zaželjevši svim natjecateljima puno uspjeha u natjecanju kao i u budućim izazovima, gradonačelnik Bandić je dodao kako rekreacija, razonoda i sport osobama s invaliditetom pružaju mogućnosti za samopotvrđivanje i ravnopravno uključivanje u sportsku i društvenu zajednicu.
Dosadašnje djelovanje ovog šahovskog kluba pokazalo je da je integracija slijepih u društvo kroz šahovsku igru jedinstvena s obzirom da su iznjedrili i nekoliko vrsnih majstorskih kandidata, rekao je na kraju zagrebački gradonačelnik te čestitao Klubu 60. obljetnicu rada i postojanja.
 

Gradske vijesti - 2016.