clanak False

Početak radova na izgradnji nove ambulante na Žitnjaku

12.07.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić položio je kamen temeljac za izgradnju nove ambulante doma zdravlja Zagreb istok na Žitnjaku nasuprot Mjesnog odbora.

Drago mi je da danas započinjemo radove na izgradnji nove ambulante na gotovo 400 kvadrata, a završetak radova očekujemo za deset mjeseci, istaknuo je gradonačelnik Bandić, te dodao da ukupna vrijednost investicije iznosi nešto manje od šest milijuna kuna. Očekujemo da ćemo do završetka radova imati i građevinsku dozvolu za dječji vrtić, koji će se nalaziti do ambulante.

Zahvalivši gradonačelniku na razumijevanju i pomoći oko izgradnje zdravstvenog centra u Žitnjaku, predsjednik VGČ Peščenica- Žitnjak Dragan Vučić istaknuo je da su u tijeku i radovi na  izgradnji Osnovne škole u Ivanjoj Reci te škole, dječjeg vrtića i DVD-a u Resniku. U planu nam je i izgradnja zgrade Mjesnog odbora, dječjeg vrtića i ambulante u Kozari putevima, a već sljedeće godine očekujemo ovdje i početak izgradnje dječjeg vrtića, a potom i Doma za starije osobe.

S novom ambulantom omogućit će se potpuna zdravstvena zaštita svih stanovnika s područja Žitnjaka. Već duže vrijeme dvije ambulante su preseljene sa starog mjesta u prostor Mjesnog odbora i nadamo se da će sa izgradnjom novog prostora biti zadovoljni svi stanovnici Žitnjaka, istaknula je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović Jelić.
 

Gradske vijesti - 2019.