clanak False

Početak akcije "21 kolica za sport"

Uručenjem invalidskih kolica Tomiju Brajši, plivaču s invaliditetom, članu Plivačkog kluba Natator iz Zagreba, započela je jutros akcija 21 kolica za sport. 
16.10.2016.

Uručenjem invalidskih kolica Tomiju Brajši, plivaču s invaliditetom, članu Plivačkog kluba Natator iz Zagreba, započela je jutros akcija 21 kolica za sport koju je pokrenula Udruga Hrvatska reprezentacija. Akcija će se provoditi na području cijele Hrvatske, a cilj je da se u svakoj Županiji osiguraju po jedna sportska kolica za jednog mladog sportaša.

Zahvaljujem Udruzi Hrvatska reprezentacija na ovoj sjajnoj akciji. Samo zajedničkim djelovanjem možemo demonstrirati društvo jednakih šansi, rekao je gradonačelnik Milan Bandić najavivši da će Grad Zagreb, potaknut ovim hvalevrijednim projektom, nabaviti 17 invalidskih kolica za 17 gradskih četvrti.

Akcija 21 kolica za sport jedan je od projekta programa I Ti to možeš, koji za cilj ima poticanje djece i mladih, a osobito djece i mladih s invaliditetom, kroničnim bolestima i pretile djece, na tjelesnu aktivnost i aktivno bavljenje sportom.


Gradske vijesti - 2016.