clanak False

Počeo GROWING UP sajam za djecu i roditelje na Velesajmu

06.09.2019.
Uoči početka nove školske godine, na Zagrebačkom Velesajmu od 6. do 8. rujna u paviljonima 7 i 7a se održava GROWING UP – Sajam radosti bez granica za djecu i roditelje, na koji je ulaz za posjetitelje kao i sudjelovanje u programu besplatno.

Sajam je otvorila zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić. Djeca su budućnost, a naša je zadaća da njihovo odrastanje bude i ostane zdravo. Podsjećam još jednom kako je upravo ljubav temeljni i osnovni pedagoški aksiom. Svojom bogatom i raznolikom ponudom, Sajam je idealno mjesto za druženje kako djece tako i roditelja, na kojem će obje skupine imati prilike obogatiti svoje znanje, vještine i umijeća, istaknula je zamjenica Majić.

Direktorica Velesajma Dina Tomšić kazala je kako ovakav sajam nije samo od gospodarskog već i društvenog značaja, te ima za cilj pružiti nove uvide i potporu zdravom odrastanju naše djece.

Tijekom tri dana posjetitelje, uz nastupe poznatih pjevači i youtubera, očekuje i bogat program kreativnih radionica, nastup dječjih zborova i plesnih skupina. Tu su i Knjižnice Grada Zagreba, UNICEF te Hrvatski školski muzej.
Cilj Sajma, na kojem izlaže 43 izlagača iz 5 zemalja (Hrvatska, Mađarska, Poljska, SAD i Slovačka),  je okupiti stručnjake i izlagače koji prate djecu od rođenja pa do izlaska iz školskih klupa.

Otvorenju je prisustvovala i izaslanica predsjednice RH Renata Margaretić Urlić, zastupnik u Hrvatskom saboru Stjepan Čuraj te predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.             

Pokrovitelji Sajma su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstvo unutarnjih poslova. 

Gradske vijesti - 2019.