clanak False

Otvorenje stambene zajednice za osobe s psihičkim poteškoćama

Novu stambenu zajednicu za osobe s psihičkim poteškoćama u Španskome je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
28.06.2016.
Stambenu zajednicu za osobe s psihičkim poteškoćama u Španskome je otvorio gradonačelnik Milan Bandić.

Nova, peta po redu stambena zajednica je u stanu što ga je Udruzi za psihosocijalnu pomoć Susret na korištenje ustupio Grad Zagreb, s ciljem proširenja i razvijanja mreže usluga za osobe s psihičkim i/ili mentalnim oštećenjem.

Ovo nije prvi put da pomažemo ljudima u potrebi, ovo je samo jedna mala kap, rekao je gradonačelnik Bandić i ustvrdio da je zadaća Grada da pomogne u socijaliziranju svih svojih građana kako bi živjeli život koji zaslužuju.

Prema riječima predsjednice Udruge Radmile Stojanović Babić, radi se o stanu od 100-injak m² u kojem, uz podršku asistenata, borave četiri odrasle osobe s psihičkim poteškoćama na  primjeren i human način, za razliku od institucionalnog zbrinjavanja.

Namjera nam je otvaranje Dnevnog centra čime ćemo upotpuniti lepezu usluga za najranjivije društvene skupine, sve kako bi ova, ali i druge udruge koje se bave sličnim poslom mogle zajednički, a pod okriljem Grada  našim ugroženim sugrađanima pružati kvalitetnu skrb, najavila je pročelnica  Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna.

Na ovaj način Grad Zagreb širi i razvija mrežu usluga za odrasle osobe s mentalnim oštećenjem i promiče pravo na život u zajednici prema UN Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom te razvija strateško partnerstvo na području zbrinjavanja osoba s psihičkim smetnjama.
 

Gradske vijesti - 2016.