clanak False

Otvorenje parkirališta u Donjoj Dubravi i puštanje u promet Ulice Ivana Kukuljevića

Iako su tradicionalni ljetni radovi na uređenju grada i dalje u tijeku, projekti poput javnog parkirališta na Kapucinskoj te rekonstrukcija Ulice Ivana Kukuljevića – već su završeni.
30.07.2016.

Iako su tradicionalni ljetni radovi na uređenju grada i dalje u tijeku, projekti poput javnog parkirališta na Kapucinskoj te rekonstrukcija Ulice Ivana Kukuljevića – već su završeni. Navedene lokacije obišao je danas i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.


Javno parkiralište na Kapucinskoj ulici

Novoizgrađeno parkiralište na križanju Kapucinske ulice i Avenije Dubrava prvo je javno parkiralište otvoreno u Donjoj Dubravi nakon dugo vremena, rekao je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić, koji je najavio da će se na jesen urediti okolna hortikultura, odnosno posaditi i drveće, kako bi se načinio prirodni hlad za parkirane automobile. Od 67 postojećih mjesta, šest je rezervirano za osobe s invaliditetom, dodao je.

Vijeće gradske četvrti predalo je zahtjev za uređenjem dotadašnjeg divljeg parkirališta na kojem su se zimi prodavali borovi, objasnio je predsjednik VGČ Donja Dubrava Milan Draženović, dodavši kako će navedeno parkiralište uvelike koristiti građanima koji će sad moći parkirati u neposrednoj blizini javnog gradskog prijevoza te njime nastaviti svoj put do centra grada, ne zagušujući dodatno cestovni promet. Ukupna vrijednost investicije je oko 850.000,00kn.


Ulica Ivana Kukuljevića

Sjeverni pristup Britancu – Ulica Ivana Kukuljevića  uređena je na dijelu od Ulice Zelengaj do Radničkog dola, u dužini od 450m. Radovi su trajali pet dana, a obuhvatili su strojno uklanjanje starog asfaltnog zastora i ugradnju nove asfaltne konstrukcije, te zamjenu rubnjaka. Vrijednost izvedenih radova iznosi oko 650.000,00kn.

Nastavlja se i uređenje sjevernog dijela Iličkog placa, podsjetio je gradonačelnik Bandić, najavivši skoro otvorenje Parka za zaljubljene na središnjem dijelu tog prostora.
 

Gradske vijesti - 2016.