clanak False

Otvorenje Maksimirske ceste / Početak radova na Aveniji Većeslava Holjevca

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić  pustio je u promet Maksimirsku cestu i obišao Aveniju V. Holjevca, gdje započinju radovi sanacije.

08.08.2016.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, jutros je pustio u promet uređenu Maksimirsku cestu, dionicu od Bukovačke do Avenije Gojka Šuška.

Sanirali smo kolnik na Maksimirskoj ulici u dužni 1850 metara i širini oko 8 metara između dvije tramvajske pruge, rekao je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić. Postavili smo dva nova sloja asfalta i  novih 50 –ak poklopaca instalacijskih šahti, te iscrtali horizontalnu signalizaciju. Radove čija vrijednost iznosi oko 3 milijuna kuna uspjeli, smo završiti i prije predviđenog roka, istaknuo je voditelj Zagrebačkih cesta.

Još jednom se ispričavam svim sugrađanima zbog gužvi u Zagrebu, međutim ceste moramo srediti, a najbolji način da to napravimo je u vremenu od 15.srpnja  do 5.rujna,  rekao je gradonačelnik Bandić. Imamo još tri tjedna da pobijedimo rokove i molim sve sugrađane koji ne moraju putovati s automobilima, da to ne čine ili neka prate prometne regulacije i zaobilaze ulice na kojima su radovi.Početak radova na Aveniji Većeslava Holjevca

Nakon što je pustio u promet Maksimirsku cestu, gradonačelnik Bandić obišao je Aveniju Većeslava Holjevca, dionicu od  Avenije Dubrovnik do Slavonske avenije (zapadni dio kolnika), gdje su započeli radovi sanacije.

Naredna dva tjedna imat ćemo najveću gužvu u gradu budući da zatvaramo žilu kucavicu sjever-jug, od Slavonske avenije do Avenije Dubrovnik,  u dužini od 1750 metara, rekao je gradonačelnik Bandić te zamolio sugrađane za razumijevanje.

Na spomenutoj dionici planiramo raditi dva nova sloja asfalta, a na dijelu mosta, gdje je kvalitetnija podloga stavljat ćemo jedan sloj, za što će biti potrebno oko 3,5 tisuće tona asfalta, rekao je voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić. Cestu u promet pustit ćemo 16. kolovoza te započeti  radove na istočnom kolniku.

Gradske vijesti - 2016.