clanak False

Otvorenje izložbe Automobil: Kultura mobilnosti

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je u Tehničkom muzeju izložbu Automobil: kultura mobilnosti, autorice dr.sc. Jasne Galjer.
11.01.2016.


U nazočnosti brojnih uzvanika, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je u Tehničkom muzeju izložbu Automobil: kultura mobilnosti, autorice dr.sc. Jasne Galjer.

Tema izložbe afirmira Zagreb kao urbano središte i Hrvatsku kao sredinu bogate kulturne povijesti sagledane kroz prizmu automobila – spoja tehnoloških rješenja i dizajnerskih kreacija. Izloženi automobili kao znak moderne kulture, umjetnosti i dizajna, upotpunjeni građom iz muzejskih i privatnih zbirki afirmiraju kulturu življenja kao baštinsku kategoriju.

Zahvalivši autorici izložbe što je prepoznala fenomen automobila, gradonačelnik je dodao kako u Zagrebu ima preko 400 tisuća registriranih automobila pa je strategija razvoja grada uvjetno vezana za strategiju urbanog planiranja i prometa.

Izložba, koja sadrži atraktivne modele kao što je Ford T iz 20-ih godina, zatim Jaguar I-type iz 60-ih godina i Citroen DS19 iz 50-ih godina te druge, do sada nedostupne eksponate, otvorena je do 6. ožujka.


 

Gradske vijesti - 2016.