clanak False

Otvorenje Dugoselske ulice / Početak radova na uređenju Maksimirske ceste

Gradonačelnik Milan Bandić pustio je jutros u promet Dugoselsku ulicu i otvorio radove na uređenju Maksimirske ceste od Bukovačke do Avenije Gojka Šuška.

01.08.2016.

Rano jutros, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, pustio je u promet Dugoselsku ulicu, na kojoj su izvedeni radovi na uređenju kolnika na dionici od Sesvetskog Kraljevca do granice sa Dugim Selom.

Voditelj podružnice Zagrebačkih cesta Ante Todorić istaknuo je da je u dužni od 1200 metara i na površini od 9 000 m2 saniran kolnik, postavljena su dva nova sloja asfalta, uređeni su obostrani bankini, iscrtana horizontalna signalizacija, a zbog betonske podloge koja se nalazila, pukotine su se morale sanirati mehaničkim čišćenjem.  Ukupna vrijednost radova iznosila je oko dva milijuna kuna.

U planu nam je bilo da odmah napravimo i cestu od Kraljevca prema Sesvetama do Kobiljaka, odnosno do motela Martin, ali budući da treba podići asfalt za oko 10 cm, napraviti kanalice, bunare i odvodnju ne možemo započeti s radovima dok ne bude gotov projekt rekao je gradonačelnik Bandić. Do konca godine očekujemo da će projekt biti završen i u rano proljeće sljedeće godine započet ćemo sa radovima.

Dogovoreno je da se sljedeće godine još na ovoj dionici od Sesvetskog Kraljevca do granice sa Dugim selom napravi u jednom smjeru nogostup za pješake, a u drugom biciklistička staza.


Početak radova na Maksimirskoj cesti

Nakon puštanja u promet Dugoselske ulice, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je radove na uređenju Maksimirske ceste, od Bukovačke do Avenije Gojka Šuška.

U dužni od 1850 metara sanirat ćemo centralni dio prometnice između dvije tramvajske pruge u širini od 8 metara,  uklonit ćemo postojeći asfalt, postaviti nova dva sloja, te ugraditi novih 40-ak poklopaca šahtova, rekao je voditelj zagrebačkih cesta Ante Todorić. Planiramo utrošiti oko 4,5 tona asfalta, a radovi čija će vrijednost iznositi oko tri milijuna kuna, trebali bi biti gotovi do 10. kolovoza.


Gradske vijesti - 2016.