clanak False

Otvorena izložba Zelena infrastruktura

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je u ZgForumu izložbu Zelena infrastruktura, u okviru Međunarodnog stručnog skupa Igra u otvorenom prostoru.
11.10.2016.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je u ZgForumu izložbu Zelena infrastruktura, u okviru Međunarodnog stručnog skupa Igra u otvorenom prostoru, a u organizaciji Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata i Grada Zagreba – Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Uz gradonačelnika, koji je izrazio zadovoljstvo otvorenjem izložbe na kojoj se okupila elita krajobraznih arhitekata, okupljene su pozdravili i Darko Šiško, p.o. ovlaštenju gradonačelnika Grada Zagreba, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada te predsjednik Hrvatskog udruženja krajobraznih arhitekata Mario Jukić.

Ova putujuća izložba, koja prikazuje radove iz triju država, rezultat je suradnje Društva krajinskih arhitektov Slovenije, Udruženja pejzažnih arhitekata Srbije i Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata. Prethodno je otvorena u svibnju 2016. u Ljubljani,  i sastavni je dio, a ujedno i završna svečanost, cjelodnevnog Međunarodnog stručnog skupa pod nazivom Igra u otvorenom prostoru.

Skup na temu problematike igre djece u otvorenom prostoru na formalnim i neformalnim dječjim igralištima, okupio je krajobrazne arhitekte, dizajnere, planere, sociologe, pedagoge, edukacijske rehabilitatore, zdravstvene radnike, psihologe i relevantne predstavnike institucija odgovornih za planiranje i izgradnju prostora za djecu, a održan je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Grada Zagreba, Ministarstva zdravlja, Ministarstva socijalne politike i mladih, te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
 

Gradske vijesti - 2016.