clanak False

Otvaranje radova na izgradnji sabirnog kanala Ježdovec

Pročelnik Dinko Bilić otvorio je radove na izgradnji sabirnog kanala Ježdovec koji su započeli na križanju Puškarićeve i Ježdovečke ulice.
27.02.2016.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić otvorio je jutros radove na izgradnji sabirnog kanala Ježdovec koji su započeli na križanju Puškarićeve i Ježdovečke ulice.

Ovo je značajna investicija za zapadni dio grada. Radovi obuhvaćaju izgradnju sabirnog kanala u ukupnoj dužini 5 400 metara sa 150 kućnih priključaka, a vrijednost radova je oko 11 milijuna kuna, rekao je pročelnik Bilić.

Paralelno s izgradnjom ići ćemo i s priključenjem, pa pozivam građane da podnesu zahtjeve za priključenja kako bismo regulirali taj dio s ugovorima, istaknula je voditeljica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic.
Također je dodala kako će druge dvije faze izgradnje kanalizacijskih mreža, duge 18 i 14 kilometara, obuhvatiti i Ježdovec i Lučko tako da će se taj dio naselja u potpunosti priključiti na kanalizaciju, a sve zajedno prema centralnom uređaju za pročišćavanje.

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb zapad Željko Fiolić koji je naglasio važnost projekta za građane Ježdovca i Lučkog.


Gradske vijesti - 2016.