clanak False

Održana radionica „Strateško razvojno planiranje i održiva mobilnost“

21.09.2018.
U okviru Europskog tjedna mobilnosti u prostoru ZgForuma, Gajeva 27, 20. rujna 2018. održana je radionica pod nazivom „Strateško razvojno planiranje i održiva mobilnost“. Radionicu je organizirao Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada u suradnji sa Sektorom za promet Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Svrha radionice bila je prezentiranje aktivnosti koje se odvijaju kako bi se građanima omogućilo što jednostavnije i ugodnije korištenje javnog prijevoza odnosno predstavljanja rezultata postupka simulacijskog modeliranja prometnih tokova središnjeg dijela grada Zagreba kao i uspostavljanje inicijalnog centra za nadzor prometa Grada Zagreba, važnosti multimodalnosti u gradskom prijevozu putnika te predstavljanja rezultata u sklopu EU projekta SocialCar. Neke ključne teme ove radionice bile su uspostavljanje inicijalnog centra za nadzor prometa Grada Zagreba, važnost multimodalnosti u gradskom prijevozu putnika te kakav sustav javnih bicikala treba gradu Zagrebu.

Napomenimo da je fokus ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti usmjeren na "multimodalnost"  -  kombiniranje načina prijevoza na istom putu ili za različite destinacije. Prihvaćanje koncepta multimodalnosti znači preispitivanje načina kretanja po gradovima i spremnost na isprobavanje novih oblika mobilnosti. Uvođenjem nekih održivih načina prijevoza na naše putovanje, ne samo da možemo imati pozitivan utjecaj na okoliš, već korisno utječemo na vlastito zdravlje, zdravlje naših ugrađana te štedimo novac.

Aktivnosti